Refurbished iPhone 6s, nog steeds een topper!

0

Terwijl je voor de nieuwste Apple iPhone al snel een dikke 700 euro kwijt bent, kost een refurbished iPhone 6s slechts 169 euro. Een groot verschil. Het is daarom ook niet gek dat je steeds vaker ‘refurbished’ smartphones voorbij ziet komen. Maar wat betekent ‘refurbished’ eigenlijk?

Een refurbished telefoon is een telefoon die (vaak) al eerder is gebruikt. Deze telefoons worden vervolgens goed gecontroleerd voordat ze klaar zijn voor de verkoop. Met een refurbished telefoon geef je in feite een telefoon een tweede leven. Refurbished betekent niet per se dat de telefoon slechter is dan de nieuwe variant. Tijdens de controle worden verouderde onderdelen vervangen met nieuwe. Hierdoor weet je zeker dat je een goede telefoon in je handen krijgt.

Voordelen van een refurbished telefoon

Het meest voor de hand liggend voordeel is uiteraard de prijs. Een nieuwe Apple iPhone 6s kost al snel honderden euro’s meer dan een refurbished iPhone 6s. Je bent dus een stuk minder geld kwijt wanneer je voor de refurbished optie kiest. Daarnaast zit je ook niet vast aan een duur contract van een provider.

Naast het prijsvoordeel is er ook sprake van een garantie. Vrijwel alle aanbieders van refurbished telefoons bieden een garantie aan. Deze garanties zijn meestal voor een periode van 2 jaar. Zo loop je niet tegen een nare verrassing aan.

Waar komen refurbished telefoons vandaan?

Wellicht ben je benieuwd waar al deze gebruikte telefoons eigenlijk vandaan komen. Logische gedachte, je wilt als koper weten waar je gekochte product vandaan komt. De afkomst van een refurbished product is afhankelijk van het type product. Zo komen veel laptops uit de bedrijfswereld en zijn de telefoons soms in een eerder leven showroommodel geweest. Producten van deze aard mogen dan niet meer als nieuw worden verkocht, en eindigen daarom vaak bij een aanbieder van refurbished elektronica.

Share.

About Author