Onderzoek naar batterijpercentage iPhone 6S en 6S Plus

0

De iPhone 6S en 6S Plus zijn nu al bijna een half jaar geleden op de markt gebracht. Tot op heden zijn er nog niet veel problemen gemeld over de twee nieuwe iPhone modellen. Afgelopen week werd echter bekend dat Apple onlangs een supportdocument heeft uitgebracht. Hierin wordt aangegeven dat het batterijpercentage van de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus niet juist wordt weergegeven.

Batterijpercentage

Door diverse gebruikers van de smartphone is geklaagd over het batterijpercentage dat niet het goede percentage vertoond. Uit Nederland komen nog niet veel klachten. Op het discussieforum van Apple hebben zich al wel vele gebruikers gemeld met het probleem. Het percentage aan batterij in de statusbalk zou niet kloppen. De batterij raakte uiteindelijk wel leeg maar het percentage bleef het zelfde. De zaak wordt nu onderzocht door Apple en tevens werkt het bedrijf aan een oplossing. Het probleem zou iets te maken hebben met klokinstellingen of tijdzones. Als verschillende tijdzones doorkruist zijn dan is het mogelijk dat percentage batterij niet op de juiste manier werkt. Dit kan ook gebeuren als de klok handmatig ingesteld is.

Wat kun je er tegen doen?

Indien je in het bezit bent van een iPhone 6S of 6S Plus en dit probleem ook ondervindt, kun je het beste de iPhone herstarten en in de instellingen aangeven dat de klok van het toestel automatisch moet worden bijgewerkt. De klok moet je afstemmen op jouw tijdzone. Dit kan via Instellingen > Algemeen> Datum en tijd. Controleer vervolgens of de schakelaar achter Stel automatisch in op groen staat.

Stappen

Het probleem met het batterijpercentage kan op de volgende manier opgelost worden:

1. Herstart de iPhone

2. Navigeer naar de Instellingen app

3. Selecteer Algemeen en vervolgens Datum en tijd

4. Zet de schakelaar achter Stel automatisch in op groen als dit niet het geval is

Share.

About Author

Leave A Reply